شراب یا مِی یک نوشیدنی الکلی است که از تخمیر میوه انگور بهدست میآید.خاصیت شیمیایی طبیعی انگور بهگونهای است که میتواند بدون افزودن شکر، اسید، آنزیم یا دیگر افزودنیها تخمیر شود.شراب از تخمیر انگور له شده به وسیلهٔ انواع مخمر که شکر موجود در انگور را به الکل تبدیل میکنند بدست میآید. برای بدست آوردن انواع شراب، از انواع مختلف انگور با مخمرهای گوناگون استفاده میشود.
اگرچه از میوههای دیگر مانند آلبالو، سیب، توت و... و تقریباً از تمامی رستنیها نیز شراب ساخته میشود ولی واژهٔ شراب بدون ذکر نام میوه تقریباً همیشه به معنی شراب انگور است و شرابهای دیگر را با نام انها میآوریم (مانند: شراب سیب یا شراب اقطی).
معمولاً شرابهایی که از دیگر رستنیها مانند برنج، گندم، رازک و... به دست میآیند که از مواد نشاستهای هستند و برای استفاده به عنوان شراب در نظر گرفته نمیشوند بلکه فرایندهای دیگری بر روی آنها انجام میشود تا نوشیدنیهای دیگری از جمله آبجو یا ویسکی به دست آید، در حالی که شراب زنجبیل به همراه کنیاک تقویت میشود. در این نمونهها استفاده از لغت شراب علاوه بر مراحل ساخت به منبع شراب غنی تر اطلاق میگردد. استفاده تجاری از واژه wine به زبان انگلیسی (و معادل آن در زبانهای دیگر) در بسیاری از قانونگزاریها ممنوع است.
اگرچه از میوههای دیگر مانند آلبالو، سیب، توت و... و تقریباً از تمامی رستنیها نیز شراب ساخته میشود ولی واژهٔ شراب بدون ذکر نام میوه تقریباً همیشه به معنی شراب انگور است و شرابهای دیگر را با نام انها میآوریم (مانند: شراب سیب یا شراب اقطی).
معمولاً شرابهایی که از دیگر رستنیها مانند برنج، گندم، رازک و... به دست میآیند که از مواد نشاستهای هستند و برای استفاده به عنوان شراب در نظر گرفته نمیشوند بلکه فرایندهای دیگری بر روی آنها انجام میشود تا نوشیدنیهای دیگری از جمله آبجو یا ویسکی به دست آید، در حالی که شراب زنجبیل به همراه کنیاک تقویت میشود. در این نمونهها استفاده از لغت شراب علاوه بر مراحل ساخت به منبع شراب غنی تر اطلاق میگردد. استفاده تجاری از واژه wine به زبان انگلیسی (و معادل آن در زبانهای دیگر) در بسیاری از قانونگزاریها ممنوع است.
No comments:
Post a Comment