11/6/14

هشتاد در صد انگور جهان در راه شرابسازی


انگور يكي از بهترين منابع طبيعي گلولز و فروكتوز است و 20درصد انگور را اين مواد تشكيل مي دهد. علاوه بر قندها، انگور داراي اسيد تارتاريك و اسيد ماليك فراوان است. مواد معدني مانند سديم، پتاسيم، كلسيم، و آهن به مقدار زياد در آن وجود دارد. در صورتي كه پروتئين و چربي آن بسيار ناچيز است. بوي مخصوص انگور به علت ژرانيول و لينالول موجود در آن است. اخيراً تركيب ديگري به نام ويتامين P از آن تهيه مي شود گفته مي شود اين ويتامين در جلوگيري از خونريزيهاي ناشي از بيماري قند بسيار موثر است، تورم وريدي و تصلب شرائين بدن را به خوبي بهبود مي بخشد انگور به علت مواد معدني موجود در آن خاصيتي محرك، هاضم، آرام بخش، اشتها آور، مبرّد و مدّر دارد. خون را زياد و تصيفه مي كند و ناتواني عمومي را درمان مي بخشد. آب غوره قابض است و گلو درد را درمان مي كند. شيره تاك براي بيماريهاي پوستي و چشم درد مفيد است. انگور همچنين براي برنشيت مزمن، بيماريهاي قلبي، التهاب كليه و نقرس مفيد است.  براي جلوگيري از تشنج ناشي از يبوست آب انگور به كودك مي خورانند، و براي رفع تب و سرما خوردگي بسيار ثمر بخش است. براي مبتلايان به بيماري يرقان نيز غذاي مفيدي است.

انگور در سرتا سر جهان مصرف خوراكي دارد، كه 80 درصد اين محصول براي ساختن شراب به كار مي رود. و 7 درصد آن صرف تهيه كشمش ( مويز) و سركه مي شود. آمريكا و كشورهاي اروپايي از توليد كنندگان عمده شراب انگور هستند، در حالي كه ايران، تركيه، يونان، استراليا و افغانستان مهمترين توليد كنندگان كشمش مي باشند. تركيه و يونان بهترين نوع كشمش را تهيه مي كنند. تخميناً هر سال 800000 تن كشمش در جهان توليد مي شود. كشمش از نظر طبي مفيدتر از انگور است. كشمش براي تب، سرفه، نزله، يرقان و تورم نيمه حاد كبد و طحال نافع است.

No comments:

Post a Comment